Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Temrinleri

Hogeldiniz Ziyareti. Ltfen giri yapn veya kayt olun.

Kullanc adnz, ifrenizi ve aktif kalma sresini giriniz

Gnderen Konu: 29. Waltech ladder maker ile timer uygulamasý  (Okunma says 49321 defa)

0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.

11 Haziran 2018, 00:38:13
Arduino programlamayý bilmeyip ladder diyagram ile tasarým yapmayý bilenler için timer uygulamalarý yapabilmeleri amacýyla hazýrladýðým bir içerik. Öðrenmek isteyenler için umarým faydalý olur.

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/ZleFzT4htf8?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Video 1: Waltech ladder maker ile timer uygulamasý

Senaryo:
Video 1'de görüldüðü gibi
1 adet led baþlat butonuna basýldýðý an yanacak.
Led yandýktan 5 saniye sonra ya da dur butonuna basýldýðý anda led sönecek.

Ladder diyagramýn oluþturulmasý:
Ladder diyagram Þema 1 ve Video 2'de görüldüðü gibi waltech ladder maker programý ile oluþturulur.

Þema 1: Ladder programýna ait þema

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/NI-iUzhoKr4?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Video 2: Ladder programýnýn hazýrlanmasý

Ladder diyagramýn yorumlanmasý:
Baþlat butonuna basýlmasýyla beraber sýrasýyla dur butonu, baþlat butonu, YAR1(NC) ve CIKIS rölesi (out_4 dijital 8 pini) üzerinden geçen akým devresini tamamlar ve out_4 çýkýþý aktif olur. (Led yanar.)

out_4 çýkýþýnýn aktif olmasýyla beraber out_4'ün NO kontaðý baþlat butonunu mühürler.

Dur butonuna basýlmasýyla beraber out_4'e gelen akým kesilir ve out_4 enerjisiz kalýr. (Led söner.)

Baþlatma butonuna basýldýktan sonra durdurma butonuna basýlmazsa çýkýþýn (out_4) aktif olmasýyla beraber çýkýþ rölesinin normalde açýk kontaðý kapanarak zamanlayýcý ve YAR1 yardýmcý rölesi enerjilenir.

Ayarlanan sürenin sonunda zamanlayýcýnýn NC kontaðý açýlarak çýkýþ rölesinin enerjisini keser. (Led söner.)

Devrenin kurulmasý:
Devre þema 2 ve þema 3'de görüldüðü gibi kurulur.

Þema 2: Waltech ladder maker ile timer uygulamasýna ait fritzing devre þemasý

Þema 3: Waltech ladder maker ile timer uygulamasýna ait isis devre þemasý

iletiþim: 0542 343 09 15

28 Ekim 2021, 21:17:37
Yantla #1
evrimd ekmert
*
leti: 5
Profili Grntle 
Deðerli hocam bu programda yaptýðým projeyi kaydedemiyorum. Siz nasýl kayýt yaptýnýz. Windows 10 kullanýyorum

29 Ekim 2021, 18:25:10
Yantla #2

Görselde görüldüðü gibi üst menüden File / Save ya da File save as týklayarak kaydedebilirsiniz.

29 Ekim 2021, 19:25:55
Yantla #3
evrimd ekmert
*
Profili Grntle 
Hocam dediðiniz iþlemi yapýyor ve kayýt yapamýyor sizin paylaþtýðýmýz kaydý açýp görüntüleyemiyorum.

29 Ekim 2021, 20:29:19
Yantla #4
youtubeye videosunu atýyorum. Yükleme iþlemi tamamlandýðýnda linkini konuya býrakýrým.

29 Ekim 2021, 21:54:00
Yantla #5
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/v7PwZvffZoE?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

09 Kasm 2021, 09:59:45
Yantla #6
evrimd ekmert
*
Profili Grntle 
Hocam yaptým teþekkürler. Bilgi olarak paylaþayým bilgisayar ismi türkçekarakter içeriyor ve program bu yolu kullanarak kayýt yapamýyor be flaþta çalýþtým ve flaþa normal kayýt yapýyor. Cevaplar ve ilginiz için teþekkür ediyorum.