Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Temrinleri

 
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak  (Okunma sayısı 2071 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

01 Kasım 2017, 12:52:04
Çevrimdışı fatih.337
*
İleti: 13
Karma 0
Profili Görüntüle 
Oncelikle herkese selamlar aranzda yeni sayilirim daha elektronikle ilgiliyim fakat arduino yada herhangi bir pic ile ugrasmadim dolaysi ile ybu katogoride sifirim yardiminizi bekledigim konu ise soyle aciklayayim
Aracima sonradan curuise control yaptim ve kol fiyatlarina baktigimda bi hayli yuksekler 500lira civari ve pratik degiller simdi gelelim ne istedigime direksiyondaki ses acma kapma ve mute tuslerini kullanmak istiyorum soktugumde soyle bir manzara ile karsilastim bu uc tus teypten gelen bi kablo ile direnc degerleri degistirilerek şaseye baglaniyor ekte devre semasini verecegim bu kabloyu iptal edil arduino ile direnc degisimine gore hangi tusa basar isem o tusun rolesinin bastigim surece aktif olmasini istiyorum bu mumkun mu mumkun ise yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler ve saseye giden kabloya mudehale sansim bulunmamakta



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2017, 21:04:06 Gönderen: Hasan ERTÜRK »



01 Kasım 2017, 18:08:37
Yanıtla #1
Çevrimdışı Hasan ERTÜRK
*
İleti: 545
Karma 3
Profili Görüntüle Spina Bifida 
Verdiğiniz şemadaki R1, R2 ve R3 dirençlerini farklı seçerek istediğinizi yapabilmek mümkün. Bu dirençleri değiştirmek mümkünse tabi. Eğer bu dirençleri değiştirmek mümkün değilse değerlerini ölçüp butonlara seri birer tane daha direnç bağlayıp ondan sonra kodlama yapmak gerekir.

01 Kasım 2017, 20:29:18
Yanıtla #2
Çevrimdışı fatih.337
*
İleti: 13
Karma 0
Profili Görüntüle 
Ordaki direnclere mudehale sansim malesef bulunmamakta r1-130ohm r2-0 ohm kisa devre r3 326 ohm bu degerleri degistirmeden yapma imkanimiz yokmu?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

01 Kasım 2017, 20:41:20
Yanıtla #3
Çevrimdışı Hasan ERTÜRK
*
İleti: 545
Karma 3
Profili Görüntüle Spina Bifida 
Olur. Yapılabilir. Akşamları bakabilirim. Bir kaç akşamda tamamlarız heral.  Yalnız o dirençlerinden emin olun. Kodlama ona göre yapılmalı.

01 Kasım 2017, 20:48:36
Yanıtla #4
Çevrimdışı Hasan ERTÜRK
*
İleti: 545
Karma 3
Profili Görüntüle Spina Bifida 
Röle olarak ne kullanacaksınız? Röle kartı kullanacaksanız bazıları giriş lojik 0 olduğunda çekiyor bazıları sa lojik 1 olduğunda çekmekte.

01 Kasım 2017, 22:53:28
Yanıtla #5
Çevrimdışı fatih.337
*
İleti: 13
Karma 0
Profili Görüntüle 
 Direnclerden eminim fakat +- 20 ohm gibi bi tolerans saglama imkanimiz olabiliyormu


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

01 Kasım 2017, 22:53:43
Yanıtla #6
Çevrimdışı fatih.337
*
İleti: 13
Karma 0
Profili Görüntüle 
Role karti düşünüyorum


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

01 Kasım 2017, 22:56:07
Yanıtla #7
Çevrimdışı fatih.337
*
İleti: 13
Karma 0
Profili Görüntüle 

02 Kasım 2017, 07:29:12
Yanıtla #8
Çevrimdışı Hasan ERTÜRK
*
İleti: 545
Karma 3
Profili Görüntüle Spina Bifida 

02 Kasım 2017, 16:40:11
Yanıtla #9
Çevrimdışı Hasan ERTÜRK
*
İleti: 545
Karma 3
Profili Görüntüle Spina Bifida 
Vermiş olduğunuz direnç değerleri doğru ise aşağıdaki devre işinizi görecektir. İhtiyaç duyulması halinde devreye ait dosyalar bu ileti ekinde mevcuttur.



<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/q0ib-ZjdKAU?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Arduino kodları:
Kod:
Kodlari sadece uyeler gorebilir. Lutfen Uye Olun ya da Giris Yapin.
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2017, 16:56:59 Gönderen: Hasan ERTÜRK »

02 Kasım 2017, 20:31:42
Yanıtla #10
Çevrimdışı fatih.337
*
İleti: 13
Karma 0
Profili Görüntüle 
Eyvallah hocam cok tesekkur ederim bunun beslemesini usb uzerinden yapabilirmiyim peki


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

02 Kasım 2017, 20:57:27
Yanıtla #11
Çevrimdışı Hasan ERTÜRK
*
İleti: 545
Karma 3
Profili Görüntüle Spina Bifida 
Evet arduinoyu pc ya da dizüstü bilgisayar usbsinden yapabilirsiniz. Araçlarda bulunması muhtemel usb için bir fikrim yok.

04 Kasım 2017, 13:39:07
Yanıtla #12
Çevrimdışı fatih.337
*
İleti: 13
Karma 0
Profili Görüntüle 
Hocam tekrar rahatsiz ediyorum ama bu role karti ters imis tetiklemesi yazdigin kod ters tetikleme icin mi bu bnm islerimi zora sokucak gibi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

04 Kasım 2017, 13:48:16
Yanıtla #13
Çevrimdışı fatih.337
*
İleti: 13
Karma 0
Profili Görüntüle 
+5v geldiginde cekmesi icin kodlardaki low ile high degerlerini tam ters yazmam mi gerek


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

04 Kasım 2017, 15:49:33
Yanıtla #14
Çevrimdışı Hasan ERTÜRK
*
İleti: 545
Karma 3
Profili Görüntüle Spina Bifida 
Hangi röle kartı kullanacağınızı sormuştum. Verdiğiniz linkteki röle kartı lojik 0 (0 Volt) ile tetiklendiği için kodlamayı bu şekilde yaptım. Lojik 1 ile (+5 Volt) ile tetiklenen röle kartı kullanacaksanız HIGH yazan yerleri LOW ile LOW yazan yerleri ise HIGH ile değiştirmeniz gerekir.