Bir ledin 100'er ms aralýkla yanýp sönmesi isteniyor.
Bu iþlemi yapabilmek için izlememiz gereken iþlem basamaklarý þöyle:
1. Arduino ile pc arasýndaki baðlantý usb kablodu ile yapýlýr.
2. Arduino programý çalýþtýrýlýr ve araçlar menüsünden kart arduino uno olarak seçilir.
3. Yine araçlar menüsünden arduinonun baðlý olduðu port seçilir. Com1, Com7 gibi. Bu iþlemi doðru olarak yapmamýz gerekmekte. Aksi halde yazdýðýmýz programý arduinoya aktarmak mümkün olmaz. Hangi com olduðunu anlamak için bilgisayar > özellikler > aygýt yöneticisi > baðlantý noktalarý /com ve lpt) seçeneði altýnda listelenen arduino uno yazýsýnýn yanýnda bulunan com numarasýna bakabilirsiniz.
Program kodlarýmýz:
Kodlari sadece uyeler gorebilir. Lutfen Uye Olun ya da Giris Yapin.Buradaki kodlarý tanýyalým: pinModeArduino portlarý giriþ ya da çýkýþ olarak tanýmlanabilir. Bunun için pinMode kodu kullanýlýr. pinMode(13, OUTPUT); yazmakla 13 nolu pini çýkýþ olarak atadýk.
loopDöngü anlamýndadýr. void loop kodundan sonra açýlan süslü parantezle bu parantezin kapandýðý yere kadar olan program sürekli tekrarlanýr.
digitalWriteÇýkýþýn aktif ya da pasif olmasýný bu kodla saðlarýz. digitalWrite(13, HIGH); yazmakla 13. pini aktif, digitalWrite(13, LOW); yazmakla pasif yaparýz.
delayProgramýn her hangi bir yerine bunu yazdýðýmýzda program burada beklemeye geçer. Örneðimizde delay(200); yazmakla ledimizin yandýktan ve söndükten sonra 200'er ms yanýk ya da sönük kalmasýný saðladýk.

4. Derleme butonuna basarak kodlarý derliyoruz.
5. Yükle butonuna basarak derlediðimiz programý arduinoya gönderiyoruz.
6. Kaydet butonuna basarak da projemizi bilgisayarýmýzda istediðimiz bir dizine kaydediyoruz.
Ýþlem basamaklarý tamamlandý. 13 nolu pine baðlý olan pindeki ledin yanýk söndüðünü izleyebiliriz.
Bu anlatýma ait arduino dosyasý ekte mevcuttur.
Bu konu
Coþkun TAÞDEMÝR'in
Arduino Uygula Kitabýndaki örneklerden faydalanarak hazýrlanmýþtýr. Kendisine vermiþ olduðu emek için buradan teþekkür ederiz. Kitabý satýn alarak daha geniþ bilgiye sahip olabilirsiniz.