Elektrik elektronik temrinleri

Ders Notları => Arduino Öğreniyorum => Led ve Buton uygulamaları => Konuyu başlatan: fatih.337 - 01 Kasım 2017, 12:52:04

Başlık: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: fatih.337 - 01 Kasım 2017, 12:52:04
Oncelikle herkese selamlar aranzda yeni sayilirim daha elektronikle ilgiliyim fakat arduino yada herhangi bir pic ile ugrasmadim dolaysi ile ybu katogoride sifirim yardiminizi bekledigim konu ise soyle aciklayayim
Aracima sonradan curuise control yaptim ve kol fiyatlarina baktigimda bi hayli yuksekler 500lira civari ve pratik degiller simdi gelelim ne istedigime direksiyondaki ses acma kapma ve mute tuslerini kullanmak istiyorum soktugumde soyle bir manzara ile karsilastim bu uc tus teypten gelen bi kablo ile direnc degerleri degistirilerek şaseye baglaniyor ekte devre semasini verecegim bu kabloyu iptal edil arduino ile direnc degisimine gore hangi tusa basar isem o tusun rolesinin bastigim surece aktif olmasini istiyorum bu mumkun mu mumkun ise yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler ve saseye giden kabloya mudehale sansim bulunmamakta
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171101/4957e8fc67d3e157ac41b37d027d0526.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171101/d4b46056c3f97c3e49cfe5bec68aa835.jpg)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 01 Kasım 2017, 18:08:37
Verdiğiniz şemadaki R1, R2 ve R3 dirençlerini farklı seçerek istediğinizi yapabilmek mümkün. Bu dirençleri değiştirmek mümkünse tabi. Eğer bu dirençleri değiştirmek mümkün değilse değerlerini ölçüp butonlara seri birer tane daha direnç bağlayıp ondan sonra kodlama yapmak gerekir.
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: fatih.337 - 01 Kasım 2017, 20:29:18
Ordaki direnclere mudehale sansim malesef bulunmamakta r1-130ohm r2-0 ohm kisa devre r3 326 ohm bu degerleri degistirmeden yapma imkanimiz yokmu?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 01 Kasım 2017, 20:41:20
Olur. Yapılabilir. Akşamları bakabilirim. Bir kaç akşamda tamamlarız heral.  Yalnız o dirençlerinden emin olun. Kodlama ona göre yapılmalı.
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 01 Kasım 2017, 20:48:36
Röle olarak ne kullanacaksınız? Röle kartı kullanacaksanız bazıları giriş lojik 0 olduğunda çekiyor bazıları sa lojik 1 olduğunda çekmekte.
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: fatih.337 - 01 Kasım 2017, 22:53:28
 Direnclerden eminim fakat +- 20 ohm gibi bi tolerans saglama imkanimiz olabiliyormu


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: fatih.337 - 01 Kasım 2017, 22:53:43
Role karti düşünüyorum


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: fatih.337 - 01 Kasım 2017, 22:56:07
Role karti olarak
https://www.robotistan.com/4-way-5v-relay-module-4lu-5v-role-karti

Arduino olarakta
http://www.f1depo.com/Arduino-Uno-R3-Smd-usb-kablo-dahil-,PR-1221.html


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 02 Kasım 2017, 07:29:12
Güzel. Akşam bir şeyler yaparız.
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 02 Kasım 2017, 16:40:11
Vermiş olduğunuz direnç değerleri doğru ise aşağıdaki devre işinizi görecektir. İhtiyaç duyulması halinde devreye ait dosyalar bu ileti ekinde mevcuttur.

(http://temrinlerim.org/images/3butonisis.BMP)

http://www.youtube.com/watch?v=q0ib-ZjdKAU

Arduino kodları:
Kod:
Kodlari sadece uyeler gorebilir. Lutfen Uye Olun ya da Giris Yapin.
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: fatih.337 - 02 Kasım 2017, 20:31:42
Eyvallah hocam cok tesekkur ederim bunun beslemesini usb uzerinden yapabilirmiyim peki


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role calistmk yardimlarinizi bekliyorum
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 02 Kasım 2017, 20:57:27
Evet arduinoyu pc ya da dizüstü bilgisayar usbsinden yapabilirsiniz. Araçlarda bulunması muhtemel usb için bir fikrim yok.
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: fatih.337 - 04 Kasım 2017, 13:39:07
Hocam tekrar rahatsiz ediyorum ama bu role karti ters imis tetiklemesi yazdigin kod ters tetikleme icin mi bu bnm islerimi zora sokucak gibi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: fatih.337 - 04 Kasım 2017, 13:48:16
+5v geldiginde cekmesi icin kodlardaki low ile high degerlerini tam ters yazmam mi gerek


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 04 Kasım 2017, 15:49:33
Hangi röle kartı kullanacağınızı sormuştum. Verdiğiniz link (https://www.robotistan.com/4-way-5v-relay-module-4lu-5v-role-karti)teki röle kartı lojik 0 (0 Volt) ile tetiklendiği için kodlamayı bu şekilde yaptım. Lojik 1 ile (+5 Volt) ile tetiklenen röle kartı kullanacaksanız HIGH yazan yerleri LOW ile LOW yazan yerleri ise HIGH ile değiştirmeniz gerekir.
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: fatih.337 - 04 Kasım 2017, 19:42:06
 Saol hocam tekrar rahatsiz ettim seni teşekkürler ederim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 05 Kasım 2017, 20:09:23
Halledebildiniz mi bitti mi?
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: fatih.337 - 07 Kasım 2017, 17:24:45
hocam daha kargom elime ulaşmadı malesef ama isiste denediğim kadarıyla butonuna tıkladığım röle cekili kalıor
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: fatih.337 - 10 Kasım 2017, 16:30:01
Hocam bugun denedim elime ulasti kargo fakat roleler surekli cekik konumda kartta bir problem var sanirim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: fatih.337 - 10 Kasım 2017, 16:30:37
Kartin hangi pinine dokundurursam dokundurayim roleler aninda aktif oluyor


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 10 Kasım 2017, 21:50:15
Ne yaptınız bilemiyorum. Verdiğim şemaya ait devrenin çalışır vaziyetteki videosunu konuya eklemiştim. Gerisi size kalmış artık.

Vermiş olduğunuz direnç değerleri doğru ise aşağıdaki devre işinizi görecektir. İhtiyaç duyulması halinde devreye ait dosyalar bu ileti ekinde mevcuttur.

(http://temrinlerim.org/images/3butonisis.BMP)

http://www.youtube.com/watch?v=q0ib-ZjdKAU

Arduino kodları:
Kod:
Kodlari sadece uyeler gorebilir. Lutfen Uye Olun ya da Giris Yapin.
Başlık: Ynt: 13. Arduino ile tek tetikten direnc ile 3 farkli role çalıştırmak
Gönderen: fatih.337 - 10 Kasım 2017, 23:21:46
Aynen bu semaya uygun bagladim fakat surekli cikis var kartta arduino usb den besledim role kartini baska bir adaptorden 12v bir kart vcc ye 12 verdim gnd leri mecbur ortak veridm  calismasi icin fakat ters giden biseyler oldu yada kart direk bozukti


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi