Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Temrinleri

 
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - elektroshop

Sayfa: 1 [2]
16
Elektroshop / Ray Tipi Güç Kaynağı
« : 31 Mayıs 2019, 11:59:25 »
Güç Kaynağı (UPS) Nedir?
Kesintisiz Güç Kaynağı (Uninterruptible Power Supply – UPS) elektronik aletleri şebeke beslemesinin kesilmesine karşı koruyan bir cihazdır. Genel olarak tolerans dışında kalan yüksek ve düşük voltajın gelmesini de önler. Şebekeye beslemesi sürerken güç depolayarak, bu besleme sona erdiği an voltajı cihaza yöneltir ve çalışmasına devam etmesini sağlar.

UPS Ne İşe Yarar?
Çalışma amacı jeneratör ile benzer olsa da, kesinlikle farklı bir amaca ve sisteme sahiptir. Jeneratör, elektrik enerjisini genellikle fosil yakıtları elektrik enerjisine çevirerek sistemin çalışmasını sürdürmesini sağlar.  Ancak tekrar devreye girmesi için belli bir süre gerekir ve en gelişmiş modellerde bile birkaç saniyelik bir boşluk olabilmektedir. UPS, jeneratörün aksine elektronik aletlere optimize edilebilmekte ve depoladığı enerjiyle genel tesisat yerine belli cihazları besleyebilmektedir. Bu bakımdan jeneratörden çok daha verimli bir kullanım sağlar.

Bununla birlikte, UPS depoladığı enerjiyi standart şebeke ayarı seviyesine getirme özelliğine sahiptir. Her cihazın çalışırken kullandığı bir enerji frekansı vardır. Bu frekansın üzerinde ya da altında besleme gerçekleştiği takdirde cihazın çalışmaz hâle gelmesi mümkündür. Bu yüzden UPS aynı zamanda elektrik enerjisini cihazların ihtiyaç duyduğu besleme seviyesiyle eşit konuma getirme özelliğine sahiptir.

Özetlemek gerekirse, UPS elektronik aletleri korumak ve kesinti esnasında çalışmalarını sürdürmek için gerekli. Ancak tek başına yeterli olduğunu söylemek mümkün değil.

Daha fazlası için:Güç Kaynağı

17
Elektroshop / Sensör Nedir ? Çeşitleri..
« : 28 Mayıs 2019, 11:58:10 »
Robotik ve otomasyonun en önemli kısmı algılamadır. Sensörler de bu amaçla kullanılan algılayıcılardır. Bir robot ya da bir otomasyon sistemi çevresindeki bazı değişkenleri algılamak , yorumlamak ve ona göre karar döngülerini yürütmek zorundadır. Algılanması gereken farklı değişkenler farklı tiplerde sensörler gerektirir.

Robotlarınızda ve diğer projelerinizde kullanabileceğiniz sensör çeşitleri incelemek için tıklayınız.

Sensörler ile algılanan değişkenler:

1. Mekanik : Uzunluk, alan, miktar, kütlesel akış, kuvvet, tork (moment), basınç, hız, ivme, pozisyon, ses dalgaboyu ve yoğunluğu

2. Termal : Sıcaklık, ısı akışı

3. Elektriksel : Voltaj, akım, direnç, endüktans, kapasitans, dielektrik katsayısı, polarizasyon, elektrik alanı ve frekans

4. Manyetik : Alan yoğunluğu, akı yoğunlugu, manyetik moment, geçirgenlik

5. Işıma : Yoğunluk, dalgaboyu, polarizasyon, faz, yansıtma, gönderme

6. Kimyasal : Yoğunlaşma, içerik, oksidasyon/redaksiyon, reaksiyon hızı, pH miktarı

Bazı durumlarda bir değişkenin farklı sensörler ile algılanması mümkündür. Bu gibi durumlarda kullanılması muhtemel sensörlerin özelliklerine ve kullanım bilgilerine sahip olmak işimizi çok kolaylaştırır.

Digital sensörler
Digital sensörler ayrık sinyaller üretirler. Digital sensörden alacağımız bilgiler belli adımlarla yükselen değerlere sahiptir. Örneğin; bir digital pusula 0 ile 359 derece aralığını kapsayan 9 bit'lik sinyal gönderebilir.

Analog sensörler
Analog sensörler, devre 0 V - 5 V arasında ya da 4 mA - 20 mA arasındaki değerleri algılayacak şekilde bağlanabilir ve bu durumda bu iki değer arasındaki tüm değerler okunabilir. Yani analog sinyal belli iki değer arasında her hangi bir değerdir. Analog sensörler kullanıldığında bunları mikrodenetleyicilere yönlendirmeden önce ( A / D) analog - digital konvertör kullanılarak analog sinyaller digital sinyallere çevirilmelidir.

daha fazla bilgi için: sensör fiyatları

18
Elektroshop / S16PR Serisi Yaylı Butonlar
« : 01 Mart 2019, 14:37:00 »
S16PR Serisi Yaylı Butonlar, küçük boyutlu ekipman ve panolarda kurulum için idealdir.
16 mm montaj delişi boyutu,
29,5 mm çıkıntılı arka uzunluk ve bağımsız çıkarılabilir kontaklar sınırlı alanlarda esnek kurulum sağlar.

Anahtarlar, 1.000.000 operasyon üzerinde elektrikli bir ömür ve 1.000.000 operasyon üzerinde mekanik ömür ile mükemmel dayanıklılık da sunar.


Detaylı Bilgi için:Buton Fiyatları


19
Elektroshop / Sensörler
« : 21 Şubat 2019, 12:00:28 »
En çok görülen örneklerden bir tanesi süper marketlerdeki Sensörler otomatik kapılardır. Uygulama esnasında fotoelektrik sensörler alıcı ve verici aksamı arasında herhangi bir cisim bulunup bulunmadığı anlaşılabilmektedir. Alıcıya ışığın aktarımı engellendiği zaman araya bir nesne giriş yaptığında değişiklik hissedilmektedir. Bu nedenle çıkışlar doğrudan ON konumuna geçmektedir. Karşılıklı fotoelektrik sensörler cisim kontrol etmek için en ucuz yöntemlerden bir tanesidir.

Daha fazlası için: Sensör Fiyatları



20
Elektroshop / Servo Sistemler
« : 15 Şubat 2019, 17:26:24 »
Servo motorlar açısal dönme yönetim ile (Encoder) çalışmaktadır.Diğer motor türlerine göre daha hassastır.Frenli ve frensiz çeşitleri bulunan servo motorlar açısal hareket kabiliyetlerinden dolayı CNC kontrollü makineler için uygundur.Bir sürücü ile kontrol edilebilirler.
Sürücülerde (Motor hıKontrol Cihazı) düşük gerilim ve aşırı gerilim,aşırı sıcaklık,aşırı akım,aşırı yük, kısa devre vb. korumalar bulunur.Bir arıza sırasında cihaz devre dışı kalacağı için cihazın ve motorun koruması yapılmış olur.Sürücü motorun ve yükün hızlanma ve yavaşlama sürelerinin kontrolünü yapabilir.

Detaylı bilgi ve fiyatlar için: Servo Sistemler Fiyatları



21
Elektroshop / Fiber Optik Sensörler
« : 13 Şubat 2019, 18:56:07 »
D10-DF-G1,G2-R55F-PFCVA Serisi Fiber Optik Sensörler

Detaylı bilgi için: Fiber Optik Sensörler

22
Elektroshop / WLS15 Serisi Endüstriyel LED Aydınlatma
« : 13 Şubat 2019, 14:31:58 »
Endüstriyel alanlarda kullanılmakta olan aydınlatma çözümlerinin doğru bir şekilde uygulanması hissetme, üretkenlik ve çalışan verimi üzerine olumlu etkisi vardır. Doğru bir şekilde aydınlatılmış endüstriyel ortamlar düşünmeyi hızlandırırken, verimliliğe katkı sağlayarak şirket değerine olumlu katkı sağlar.

Endüstriyel led aydınlatma sistemleri pano içi, üretim tesisleri, depo ve garajlar gibi endüstriyel ortamlarda maksimum verimlilikte aydınlatma ortamı sağlar.  Çalışanların vazifelerini tesirli ve tehlikesiz bir biçimde hakikatleştirmeleri için zorunlu olan ideal ışık seviyeleri sağlayan endüstriyel aydınlatma sistemleri sunar.

 

Kaynak: Endüstriyel Aydınlatma Fiyatları


Sayfa: 1 [2]