Elektrik elektronik temrinleri

Ders Notları => Arduino Öğreniyorum => Uzaktan kontrol => Konuyu başlatan: Hasan ERTÜRK - 24 Temmuz 2015, 21:22:09

Başlık: 7. Localhost üzerinden php ve arduino ile 8 led kontrolü
Gönderen: Hasan ERTÜRK - 24 Temmuz 2015, 21:22:09
http://www.youtube.com/watch?v=iai1l-yKHvo

Kontrol paneli görüntüleri:

(http://temrinlerim.org/images/arduino49.PNG)

(http://temrinlerim.org/images/arduino48.png)

Fritzing şemamız:
Fritzing dosyasını konu ekinden indirebilirsiniz.
(http://temrinlerim.org/images/arduino50.png)

Bu dersimizde localhost üzerinden php ve arduino ile 8 adet ledi açıp kapatmayı öğreneceğiz.Bu ugulama ethernet shield gerektirmez.

Gerekli malzemeler:
Arduino uno
Led (8 adet)
470 ohm direnç (8 adet)
Bağlantı kabloları
Deney bordu

Ledlerimizi php formatında hazırlayacağımız bir web sayfası üzerinden kontrol edeceğiz. php sayfalar bir web sunucusu üzerinden çalıştığından eğer ki bilgisayarımızda localhost kurulu değilse sayfayı görüntelememiz mümkün olmaz. Bu nedenle bilgisayartınızda localhost kurulu değilse öncelikle localhostu kurmanız gerekmektedir. Ben localhost olarak wampserver (http://www.wampserver.com/en/) kurdum.  wampserver (http://www.wampserver.com/en/) yerine xampp (https://www.apachefriends.org/tr/index.html),  easyphp.org (http://www.easyphp.org/) gibi alternatif localhost arayüzlerini kurabilirsiniz.

Şimdi php sayfamızı hazırlayalım. Sayfamız için gerekli php kodlarını bir metin editörüne yapıştırıp, phpArduino.php isminde kaydediyoruz. Daha sonra bu dosyayı localhostumuza atacağız. Ben wampserver kurduğum için bu dosyayı C:\wamp\www içine atıyorum. Dosyayı kendisi oluşturmak istemeyenler konu ekinden indirebilir.

php kodlarımız:
Kod:
Kodlari sadece uyeler gorebilir. Lutfen Uye Olun ya da Giris Yapin.
Arduino kodlarımız:
Kod:
Kodlari sadece uyeler gorebilir. Lutfen Uye Olun ya da Giris Yapin.
Devreyi kurduktan sonra internet tarayıcımızın adres çubuğuna http://localhost/phpArduino.php adresini yazıp enterlediğimizde kullanıcı arayüzüne ulaşıyor ve ledleri videoda görüldüğü gibi açıp kapatabiliyoruz. Arduino çıkışlarına Led yerine birer transistörle röle kullanırsak yüksek akım çeken alet ya da cihazları kontrol edebilmemiz mümkün.